Over de Hagenmakers

onze missie

Wij willen de haag graag terugbrengen in het (agrarisch) landschap van Nederland door aanleg, onderhoud en uitbreiding van een netwerk van hagen – ter bevordering van de biodiversiteit, regeneratieve kwaliteiten van de bodem en het natuurnetwerk.

Hiermee introduceren we een complementaire landbouwmethode die ook kan dienen als belangrijke stap voor boer en grondbezitter richting regeneratieve landbouw.

Met hagen bieden we boeren en grondbezitters een kans om een eerste stap te zetten richting een regeneratieve landbouw. Hagen zijn hier bij uitstek voor geschikt omdat zij een aanvulling zijn op de bestaande bedrijfsvoering zonder deze radicaal te veranderen. Wij willen boeren en grondbezitters hierin ontzorgen en met hen samenwerken.

Wij vinden biodiversiteit belangrijk en niet alleen in natuurgebieden. Met hagen versterken we ook de biodiversiteit in het agrarisch landschap. Door hier minder optimaal benutte randen, grenzen en stroken met hagen te beplanten, wordt het landschap niet alleen rijker, maar ook productiever.

Waar mogelijk proberen we bijvoorbeeld voedselproductie en koolstofopslag in onze hagen te integreren. Deze oogst kan verkocht worden en daarbovenop kan via koolstofcertificaten worden verdient. Dit maakt hagen tot een productief, zelfregulerend (weinig arbeid) en (deels) financieel zelfbedruipend systeem.

Hagenmakers

De Hagenmakers bestaan uit een groep samenwerkende zelfstandigen die allemaal hun eigen motivatie, kennis en netwerk inzetten.

Sjuul van den Bijgaart

Sjuul van den Bijgaart

Haagontwikkelaar
sjuul@hagenmakers.nl

Lotte Braithwaite

Voederhaag adviseur
info@hagenmakers.nl

Iwein Fuld

Iwein Fuld

Ontwerper
info@hagenmakers.nl

Frida Poiesz

Frida Poiesz

Ecoloog gespecialiseerd in natuurinclusieve landbouw en bodem
info@hagenmakers.nl

Onze Partners

Contact

Wil je een haag? Of gewoon eens spreken over de mogelijkheden? Wij horen graag van je!

info@hagenmakers.nl

1 + 3 =